Uncategorized

VIDEO// Igor Dodon: Sistemul medical este asigurat, la această etapă cu medicamente, consumabile și utilaje

În țară, la această etapă, sistemul medical este asigurat cu suficiente medicamente și consumabile, iar instruirea medicilor, inclusiv a medicilor de familie din sate, pentru gestionarea situației epidemiologice pentru scenariul 4 s-a încheiat, a declarat astăzi, președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului Șeful statului a făcut o totalizare , țara noastră este asigurată cu medicamente pentru perioada următoare și nu are probleme cu stocurile. „Republica Moldova importă 16% din stocurile de medicamente din Ucraina, iar 9,5% din România, Federația Rusă, China, ș.a.m.d. Se importă acum suplimentar medicamente pentru protocolul de tratare a Covid-19 din Ucraina și din România”, a declarat Igor Dodon.

În ceea ce privește consumabilele, președintele a afirmat că suntem, de asemenea, asigurați cu stocuri suficiente: „Grație unor donații din exteriorul țării cât producerii pe intern, practic, cei din prima linie sunt asigurați.

Producătorii autohtoni au fabricat până acum 70 mii costume de protecție, câteva sute de mii de măști, 20 de mii viziere. La fel, piața de dezinfectanți este asigurată în totalitate de producătorii autohtoni.

Mai mult, în următoarele 2-3 zile se așteaptă sosirea unui lot de trei tone de ajutor umanitar din China, oferit de guvernul chinez și un lot de consumabile oferit de niște companii private din Turcia.

Igor Dodon a declarat că în spitalele de stat se găsesc 500 de aparate de ventilare artificială a plămânilor, pentru cazurile strict urgente. În clinicile private se mai găsesc câteva sute de ventilatoare, care pot fi solicitate suplimentar.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker