Economie

Datoria publică în raionul Orhei – peste 84 de milioane. Aproape jumătate din sumă revine municipiului

În prima jumătate a anului curent, datoria publică în raionul Orhei era de peste 84 de milioane de lei. Potrivit Raportului privind exercițiul bugetar pentru primul semestru al anului curent, semnat de şefa Direcției Generale Finanțe, Galina Colun, aproape o jumătate din această sumă revine municipiului Orhei, relatează radioorhei.info.

În document se menționază că Primăria Orhei are peste 3,3 mln de lei împrumutați de la instituțiile financiare, iar datoriile la împrumuturile acordate SA „Regia Apă-Canal Orhei” constituie peste 39,3 mln de lei.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului planul de venituri în bugetul raional a fost îndeplinit în proporție de 51,3%, fiind adunaţi aproape 11 milioane de lei.

În prima jumătate a anului (până la 30 iunie 2017), bani mai puțini s-au adunat din taxa pentru prestarea serviciilor de transport a călătorilor – 30% din suma planificată pentru întregul an; taxa pentru extragerea mineralelor utile – 33% din suma planificată pentru întregul an și taxa pentru cazare – 21% din suma planificată pentru întregul an.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker