Economie

Datoria publică în raionul Orhei – peste 84 de milioane. Aproape jumătate din sumă revine municipiului

În prima jumătate a anului curent, datoria publică în raionul Orhei era de peste 84 de milioane de lei. Potrivit Raportului privind exercițiul bugetar pentru primul semestru al anului curent, semnat de şefa Direcției Generale Finanțe, Galina Colun, aproape o jumătate din această sumă revine municipiului Orhei, relatează radioorhei.info.

În document se menționază că Primăria Orhei are peste 3,3 mln de lei împrumutați de la instituțiile financiare, iar datoriile la împrumuturile acordate SA “Regia Apă-Canal Orhei” constituie peste 39,3 mln de lei.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului planul de venituri în bugetul raional a fost îndeplinit în proporție de 51,3%, fiind adunaţi aproape 11 milioane de lei.

În prima jumătate a anului (până la 30 iunie 2017), bani mai puțini s-au adunat din taxa pentru prestarea serviciilor de transport a călătorilor – 30% din suma planificată pentru întregul an; taxa pentru extragerea mineralelor utile – 33% din suma planificată pentru întregul an și taxa pentru cazare – 21% din suma planificată pentru întregul an.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close