Evenimente

Italia a raportat, sâmbătă, 4 aprilie, cel mai mic număr de decese cauzate de COVID-19 în ultimele două săptămâni

Italia a raportat, sâmbătă, 4 aprilie, cel mai mic număr de decese cauzate de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Totodată, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru prima dată în ultimile două săptămâni.

Toruși, autorităţile le-au cerut oamenilor să continue să menţină regulile stricte de carantină şi să nu iasă pe străzi, scrie Mediafax.

Departamentul de Protecţie Civilă a raportat, sâmbătă, 681 de decese, ceea ce duce numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea pandemiei la 15.632. A fost cea mai mică creştere zilnică a deceselor din 23 martie până în prezent.

Numărul total de cazuri confirmate în Italia a ajuns, sâmbătă la 124.632 de la 119.827 raportate vineri, dar pentru prima dată, numărul de pacienţi din unităţile de terapie intensivă a scăzut.

„Aceasta este o veste importantă, deoarece permite spitalelor noastre să respire”, a declarat şeful Protecţiei Civile, Angelo Borelli.

Autorităţile italiene au declarat că plafonarea numărului de cazuri din ultima perioadă este un semn că vârful pandemiei a fost atins şi că numărul victimelor va începe să scadă dacă se vor respecta măsurile stricte impuse populaţiei.

Există, însă, temeri că odată cu apropierea Paştelui şi încălzirea vremii, numărul celor care au ieşit din case şi se plimbă în oraşe precum Napoli, Roma şi Milano, creşte.

„Unele imagini distribuite pe social media arată o relaxare în comportamentul unor persoane. Din fericire numărul este destul de mic. Dar acestea nu trebuie luate ca exemplu, ci condamnate”, a spus Domenico Arcuri, comisarul special al guvernului pentru epidemia de coronavirus.

El a mai spus că în ciuda cifrelor de sâmbătă, nu se poate vorbi încă de momentul în care viaţa în Italia va reveni la normal.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker