Evenimente

Raionul Rezina nu este afectat de corupţie

Cele mai afectate de corupție sunt raioanele Ștefan Vodă, Cimişlia, Nisporeni şi Donduşeni, în timp ce municipiul Chişinău, raioanele Rezina, Criuleni şi Basarabeasca se află la polul opus.

Potrivit unui studiu lansat de IDIS “Viitorul” referitor la Indicele competitivității regiunilor, citat de IPN, Ștefan Vodă este regiunea în care cele mai multe decizii luate de autorități stau la baza unor interese pecuniare ilegale. Autoritățile publice din acest raion sunt caracterizate printr-un interes ridicat al instituțiilor de stat în administrația locală, aplicarea slabă a legislației în instanța locală şi perspective slabe de dezvoltare a afacerilor.

Și în raionul Cimişlia, deciziile adoptate de către Consiliul Raional sunt afectate într-o proporție ridicată de fenomenul corupției.

Raionul Nisporeni ocupă cea de-a treia poziție în ce priveşte deciziile afectate de corupție ale autorității raionale. Autoritățile raionale din Nisporeni sunt caracterizate, potrivit opiniei mediului de afaceri, de birocrație, impozite locale ridicate şi de o neîndeplinire a obligațiilor conform aşteptărilor antreprenorilor.

Surprinzător este faptul că, potrivit aceluiaşi top, în Chişinău, dar şi în raionul Rezina aproape că nu ar exista corupție. Chiar dacă datele CNA arată că anume autoritățile municipale din Chişinău, de exemplu, sunt cele mai afectate de fenomenul corupției, aici înregistrându-se cele mai multe infracțiuni de acest gen.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker