Uncategorized

Ce puteţi face când copilul are crize de isterie

Fiţi înţelegători. Copilul vostru nu este un adult în miniatură. Neavând experienţă în controlarea emoţiilor, probabil că reacţionează exagerat când este supărat. Încercaţi să priviţi lucrurile prin ochii lui.

Păstraţi-vă calmul. Nu veţi rezolva situaţia ieşindu-vă din fire. În măsura în care este posibil, ignoraţi-i manifestările şi nu vă lăsaţi conduşi de sentimente. Conştientizând de ce are astfel de reacţii, veţi reuşi să vă păstraţi calmul.

Rămâneţi fermi pe poziţie. Dacă cedaţi la orice moft al copilului, el va face mereu istericale pentru a obţine ce vrea. Arătaţi-i cu calm că, dacă aţi spus ceva, aşa rămâne.

Fiţi răbdători. Nu vă aşteptaţi ca istericalele să dispară peste noapte, mai ales dacă i-aţi oferit copilului motive să creadă că prin purtarea lui poate obţine ce vrea. Dacă reacţionaţi însă într-o manieră potrivită şi sunteţi consecvenţi, crizele de nervi ale celui mic probabil se vor rări, iar în cele din urmă chiar vor dispărea.

De asemenea, încercaţi să aplicaţi următoarele sfaturi:

Când copilul face istericale, luaţi-l în braţe (dacă este posibil) şi, fără să-l răniţi, împiedicaţi-l să dea din mâini şi din picioare. Nu ţipaţi la el. Pur şi simplu aşteptaţi să treacă furtuna. În cele din urmă, copilul va înţelege că nu a rezolvat nimic cu criza de nervi.

Stabiliţi un loc în care să-l puneţi pe copil când face istericale. Spuneţi-i că are voie să plece de acolo doar când se linişteşte şi lăsaţi-l în acel loc.

Dacă micuţul vostru face istericale în public, luaţi-l deoparte. Nu cedaţi doar pentru că se dă în spectacol. Altminteri, îi veţi lăsa impresia că, în felul acesta, poate obţine ce vrea.

FIŢI CONSECVENŢI!

„Un copil care nu acceptă să i se spună «nu» are, de fapt, părinţi care nu ştiu să spună «nu». Problema nu este că micuţul nu acceptă un refuz, ci că nu are motive să fie convins de acel refuz.“ (John Rosemond, New Parent Power!)

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker