EvenimenteOrhei

Medic epidemiolog: trebuie protejați mai ales ochii, nasul și gura. Care este situația privind infectarea cu COVID-19 în raionul Orhei

La moment în raionul Orhei au fost confirmate patru cazuri de infectare cu COVID-19.

Lidia Bordian a relatat pentru Radio Orhei că de la 1 aprilie Spitalul Raional Orhei va interna persoanele suspectate și infectate cu noul coronavirus, care vor proveni din raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina.

La Spital în acest scop au fost pregătite 50 de locuri pentru persoanele suspectate și 25 de locuri pentru persoanele infectate. Persoanelor suspectate le vor fi colectate analizele la Orhei, care vor fi transmise spre examinare la Chișinău. La spitalul din Orhei nu vor fi internați sau tratați pacienți în situație gravă, aceștia vor fi transportați în instituțiile medicale din Capitală.

Potrivit Lidiei Bordian, la moment SR Orhei dispune de dezinfectanți, măști, unele echipamente de protecție. La etapa inițială acestea sunt destule, dar cât de suficiente vor fi resursele existene, depinde de evoluția situației. Medicul epidemiolog a atras atenția că primordială este protecția ochilor, nasului și gurii – locurile pe unde pătrunde virusul în organism, mai ales prin intermediul mâinilor.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker