Uncategorized

VIDEO// Promo-LEX a lansat platforma civică de monitorizare în contextul combaterii pandemiei de COVID-19

Starea de Urgenta presupune restricționarea și limitarea unor drepturi ale omului. În aceasta perioada, sunt posibile și cazuri de abuz sau chiar încălcări ale unor drepturi iar cetățenii de multe ori au nevoie de o consultație, de un sfat, pentru a depăși o situație sau pentru a sesiza o problemă ce aduce atingere gravă și nejustificată a drepturilor omului.

Din dorința de a contribui la informarea societății cu privire la problemele cu care se confruntă cetățenii, inclusiv pacienții, medicii, polițiștii, dar și autoritățile publice relevante în contextul combaterii pandemiei de COVID-19, Asociația Promo-LEX lansează platforma www.monitor.md pentru a contribui la acest efort extrem de necesar societății noastre care se află în izolare mai bine de 3 săptămâni.

Începând de astăzi, 3 aprilie 2020, orice persoană poate semnala despre diverse probleme, încălcări ce au legătură cu instituirea stării de urgență ca urmare a pandemiei de COVID-19. Această platformă oferă posibilitatea plasării unei semnalizări cu o scurtă descriere și localizarea acesteia pe o hartă interactivă on-line.

Mai mult ca atât, platforma conține formulare tipizate gratuite care oferă o ghidare juridică pentru acele persoane care ar dori să sesizeze autoritățile competente cu privire la comiterea anumitor abuzuri.

Asociația Promo-LEX consideră că această platformă ar putea fi în mod special utilă pe durata stării de urgență. Mass-media este încurajată să preia informațiile de interes public de pe această platformă pentru a le aduce la cunoștința societății iar autoritățile, în măsura informațiilor care vor fi disponibile și probate corespunzător, să se auto-sesizeze pentru curmarea anumitor încălcări sau oferirea asistenței necesare cetățenilor.

Platforma mai conține resurse accesibile pe Internet cu privire la diferite grupuri, organizații și/sau persoane care oferă sau colectează sub diferite forme ajutor (informațional, material/financiar, psihologic, tehnic etc.) pentru persoanele afectate de pandemia COVID-19.

Platforma gestionată de Promo-LEX va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată/completată la necesitate cu noi tipuri de semnalări.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker