Uncategorized

Sistemul medical din Republica Moldova ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri cu Covid-29

Sistemul medical din Republica Moldova ar fi pregătit pentru a face față la aproximativ 4000 de cazuri active de îmbolnăviri cu Covid-29. Declarațiile au fost făcute de către premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Actualmente, sistemul nostru medical poate asigura tratamentul când avem nu mai mult de 4000 cazuri active în sistem și cu rata de 20% , care ar fi în stare gravă.

În același timp, prim-minsitrul a declarat că țara dispunde 15 000 de teste pentru coronavirus.

„La ora actuală, în țară sunt peste 15 mii de teste. Astăzi am semnat un contract cu o companie chineză pentru livrarea a 100 de mii de teste suplimentare cu livrarea către 15 aprilie. Între timp, până atunci, în țară intră teste”, a declarat Chicu.

Totodată, Chicu semnalează că deși avem teste suficiente, nu am laboratoare îndeajuns.

„Noi altă problemă avrm, nu ne-am îngrijit să avem laboratoare în toți acești ani. Două companii private au zis că au capacitatea de testare a câte 1000 de teste pe zi. De asemenea, mai avem și sistemul public, ANSP, care tot face teste. În situații mai serioase, avem capacitatea de a face maxim 2500 de teste pe zi.

În cadrul emisiunii, Ion Chicu a menționat că 7 persoane din sistemul medical, infectate cu coronavirus, sunt de la Spitalul de Psihiatrie, spital unde nu sunt duşi şi nu sunt trataţi suspecţii sau confirmaţii cu Covid-19.

Sursa: unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker