Uncategorized

VIDEO// Municipiul Iași a donat Chișinăului 200 de mii de lei românești pentru prevenirea și lupta cu Covid-19

Municipiul Iași a donat Chișinăului 200 de mii de lei românești pentru prevenirea și lupta cu Covid-19. Banii vor fi repartizați pentru procurarea produselor necesare pentru 5 spitale din capitală, care tratează persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, dar și pentru alte instituții din prima linie.

„Trăim vremuri grele, care trebuie să ne reunească, să devenim solidari cu frații noștri de peste Prut. Municipiul Iași a pus la dispoziție 200 de mii de lei, pentru a ajuta municipiul Chișinău în vederea luptei împotriva epidemiei Covid-19. Haideți să nu uităm de ei, frații adevărați se ajută mai mult la greu decât la bine. Este timpul să facem din Podul de flori un pod al solidarității și ajutorării frășești”, a menționat primarul de Iași, Mihai Chirica.

„Dacă vrei să faci un bine, acesta trebuie făcut acum, când greutățile ne apasă tot mai mult. Aștept și alți români, alte instituții, oameni de afaceri, oricine poate și vrea să vină alături de mine”, a mai adăugat Mihai Chirica.

Primarul de Chișinău i-a mulțumit omologului său pentru ajutorul acorsat. „Am discutat cu primarul de Iași în zilele de odihnă, când m-a întrebat dacă poate fi de ajutor în această perioadă de criză și răspunsul a venit foarte repede, la doar câteva zile, împreună cu acest suport. Îi asigur pe locuitorii mun. Chișinău că tot suportul va merge pentru cei care se află în prima linie în primul rînd pentru medici, pentru instituțiile medicale, pentru dotarea acestor instituții medicale cu necesități de primă urgență. Vom face tot posibilul ca să fim cât se poate de eficienți. Fiecare ajutor contează, iar noi toate sursele noastre financiare, în această perioadă, le-am îndreptat pentru lupta cu Covid-19”, a subliniat Ion Ceban.

Municipiul Chișinău, este, de departe, cel mai afectat de noul coronavirus, cu 170 de cazuri de infecție, potrivit celor mai recente date. Totodată, doar în capitală, 10.598 de persoane se află sub supraveghere medicală.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker