Uncategorized

Anchetă în Europa // Teste pentru COVID-19 infectate cu noul virus

Panica instalată la nivelul continentului european de noul coronavirus riscă să fie amplificată de o știre care cutremură una dintre cele mai afectate țări. Testele pentru depistarea noului coronavirus sunt și ele infectate tot cu coronavirus, scrie publicația Capital.ro, citând mai multe publicații europene.

Dezvăluirea șocantă a fost făcută astăzi de publicația Telegraph, care citează surse din cadrul ministerului Sănătății de la Londra. Laboratoarele de testare din toată țara au fost avertizate luni, printr-un mail primit din Luxembourg, că să se aștepte la o întârziere în ceea ce privește livrarea noilor teste pentru coronavirus, după ce au fost detectate urme de virus în anumite componente aduse din import. Anunțul vine după ce guvernul a însărcinat mai multe firme private să importe cât mai multe teste pentru noul coronavirus, în speranța că în curând populația va putea fi testată în masă.

Mai mulți furnizori cu aceeași problemă

Alerta a fost dată de către unul dintre furnizori – firma luxemburgheză Eurofins – care a trimis luni dimineață un e-mail către laboratoarele guvernamentale din Marea Britanie avertizând că livrarea componentelor cheie numite „sonde și primer” va fi întârziată pentru că a fost contaminată cu coronavirus.

Firma a recunoscut că a existat „o problemă” și a insistat că și alți furnizori privați au suferit aceeași problemă.

Nu este clar modul în care s-a produs contaminarea, iar jurnaliștii britanici citează surse guvernamentale care afirmă că problema nu va afecta foarte mult testarea populației.

Între timp, guvernul din Downing Street a acuzat departamentul de sănătate publică din Anglia că le-a furnizat miniștrilor informații incorecte cu privire la numărul de teste coronavirus efectuate după ce Michael Gove a susținut că 10.000 au fost finalizate duminică. Numai că doar  8.278 de teste au fost realizate în acea zi.

Guvernul de la Londra și-a propus ca până la jumătatea lunii aprilie să ajungă la 25.000 de teste pe zi. La 24 de ore, după ce dl Gove, cancelarul Ducatului de Lancaster, a declarat că obiectivul guvernului de 10.000 de teste pe zi a fost lovit, miniștrii au impus acum 25.000 până la jumătatea lunii aprilie, scrie Capital.ro .

Anticoruptie.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker