Social

Maia Sandu: „Guvernul trebuie să întreprindă măsuri urgente care ar preveni concedierea în masă a angajaților”

 

„Guvernul trebuie să întreprindă măsuri urgente care ar preveni concedierea în masă a angajaților.

Măsurile anunțate de autorități pe 30 martie, în special rambursarea impozitelor pe salarii agenților economici care au fost nevoiți să-și înceteze activitatea și creșterea indemnizației minime de șomaj, nu sunt suficiente pentru a asigura păstrarea locurilor de muncă. Doar companiile mari, care au resurse să achite salariile, vor beneficia de aceste măsuri. Întreprinderile mici și mijlocii, care fac plăți în baza rulajului curent, nu au resurse să plătească nici salarii și nici impozitele pe ele. Dimpotrivă, măsurile propuse ar putea face mai atractivă concedierea angajaților, odată ce indemnizația de șomaj o pot primi doar cei care își pierd locul de muncă.

Noi solicităm repetat Guvernului să anunțe, în regim de urgență, subvenționarea salariului (plata pentru șomajul tehnic) în cazul întreprinderilor închise temporar în proporție de 75% din salariul de bază pe o perioada de 3 luni, pentru a asigura păstrarea locurilor de muncă și pentru a preveni falimentarea în lanț a agenților economici pe perioada crizei active. În condițiile încetinirii activității economice și ținând cont de prognozele de recesiune economică la nivel mondial, solicităm Guvernului să adopte măsuri urgente și hotărâte pentru a asigura accesul companiilor la lichidități și pentru păstrarea locurilor de muncă pentru angajați. Aceasta va încetini descreșterea economică și va oferi răgaz gospodăriilor casnice, agenților economici și instituțiilor statului să analizeze efectele crizei și să-și ajusteze activitatea conform noilor realități.”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker