EvenimenteOrhei

Spitalul Raional Orhei este gata să primească, începând de astăzi, pacienți cu Covid-19

Spitalul Raional Orhei este gata să primească, începând de astăzi, 1 aprilie, pacienți cu Covid-19 în în formă ușoară și medie, informează Consiliul raional Orhei.

Instituția are rezervate 40 de saloane în care pot fi spitalizate persoanele cu simptome ale infecției de coronavirus și două saloane pentru proceduri. 25 de paturi au fost rezervate în Secția boli infecțioase unde vor fi internați pacienții confirmați pozitiv cu Covid-19, se arată într-un comunicat de presă.

Ordinul Ministerului Sănătății a stabilit că Spitalul Raional Orhei va deservi raioanele Orhei Telenești, Rezina și Șoldănești. De serviciile spitalicești vor beneficia persoane suspecte adulte, femeile gravide și copiii. Aici vor putea fi tratați de coronavirus pacienți confirmat pozitiv cu Covid-19 în formă ușoară și medie. Femeile însărcinate, copii și pacienții în formă gravă, depistați pozitiv cu Covid-19, vor fi transportați către instituțiile medicale din Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începând de astăzi vor activa de asemenea și spitalele din Edineț, Soroca, Nisporeni și Cahul.

Din totalul de persoane infectate, au fost tratate 22 de persoane, patru au decedat.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker