Evenimente

Un centru de triere a persoanelor suspectate cu coronavirus, cu 700 de locuri, va fi amenajat la Moldexpo până joi

Un „spital de câmp”, cu 700 de locuri, va fi organizat până miercuri, 1 aprilie, în una din halele de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”. Despre aceasta a anunțat duminică, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, premierul Ion Chicu, care a precizat că, la prima etapă, spațiul va fi folosit ca „centru de triere” pentru persoanele suspectate cu COVID-19.

„Am discutat astăzi despre activarea spitalelor raionale, în caz de necesitate. Dar, dacă vorbim despre Chișinău, pentru că aici avem cea mai mare concentrare de persoane contaminate, am vorbit despre desfășurarea unui spital, centru de triere alternativ. Astăzi am decis că acest centru de triere va fi la „Moldexpo”, a menționat Ion Chicu.

Potrivit lui, hala de 5.000 metri pătrați urmează a fi reamenajată până miercuri seara, sau cel târziu joi dimineața.

„Vor fi 700 de locuri. Sunt capacități și posibilități de a asigura intimitatea, sunt acele elemente care separă pacienții, este sistemul de ventilație bun acolo. Deci, acest spațiu corespunde necesităților pentru a amplasa un „spital de câmp” să-i zicem așa, dar va fi sub acoperiș normal”, a mai precizat premierul.

Nu în ultimul rând, dacă dinamica actuală a numărului de cazuri confirmate se va păstra, „acest spațiu ne va trebui începând cu săptămâna viitoare și el va fi folosit ca centru de triere, la prima etapă”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker