Social

Administrația Spitalului raional Cimișlia a trimis în concediu forțat, în plină pandemie, o parte din angajați, la altă parte i-a redus din salariu

Administrația Spitalului raional Cimișlia a trimis în concediu forțat, în plină pandemie, o parte din angajați, la altă parte i-a redus din salariu, iar cei care au rămas la datorie sunt antrenați la confecționarea măștilor de protecție.

Despre situația din Cimișlia ne informează o angajată a spitalului, care a solicitat anonimatul. Directorul instituției, Mariana Florea, confirmă parțial starea de lucruri, adăugând că are explicații. Unul dintre argumente ar fi că s-a redus volumul de muncă.

„Noi am trimis o categorie de angajați în concediu ordinar din motivul că multe activități programate au fost sistate. Și cu obligativitatea și disponibilitatea de a reveni în timpul când serviciile vor fi în creștere. Le-am propus și cei care au acceptat să meargă în concediu, au mers în concediu în baza cererilor personale. Salariul de bază al lucrătorilor medicali a rămas intact, doar cei care erau angajați prin cumul au fost lipsiți de salariul de la funcția suplimentară. Dacă era în trei funcții angajat până la moment, una din ele, prin cumul îndeplinită a fost suspendată. Dar salariul de bază nu este afectat la nimeni”, a explicat Mariana Florea, director al spitalului raional Cimișlia.

Iar în ceea ce privește obligativitatea de a confecționa măști de protecție în timpul orelor de serviciu, directorul spitalului de la Cimișlia afirmă că un astfel de lucru este în folosul tuturor.

„Atunci când au scăzut un pic activitățile noastre medicale, în timpul orelor de lucru am putea să le completăm cu confecționarea unor produse care sunt în folosul tuturor. Noi am procurat materialul cu destinație medicală de la cei care ne cos produse și astăzi când nici ei nu dovedesc, noi ne-am propus să procurăm singuri materialul și să confecționăm”, a mai spus directorul spitalului.

Mariana Florea spune că atunci când a luat aceste decizii a ținut cont de recomandările Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Potrivit directorului spitalului de la Cimișlia, sunt mulți angajați care așteaptă să plece în concediu, dar nu li se permite, pentru că n-ar avea cine să lucreze. Mariana Florea a promis că toate îndemnizațiile vor fi plătite.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker