Evenimente

Polițiștii reținuți la Orhei pentru corupere pasivă, au fost sancţionaţi cu amendă

Doi angajați ai Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere al Secției Securitatea Publică a Inspectoratului de Poliție Orhei, care au fost reținuți pentru corupere pasivă în februarie de CNA, au fost pedepsiți cu amendă, relatează www.radioorhei.info

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Orhei,  cei doi au recunoscut  că au pretins  5000 de lei pentru nedocumentarea obiectivă a unui accident rutier produs în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2017 pe traseul M-2 Chișinău – Soroca, în urma căruia pasagerul din automobil a fost rănit. Banii care au fost oferiți de tatăl șoferului ce se afla la volanul automobilului nimerit în accident, au fost primiți de cei doi oameni ai legii chiar în automobilul de serviciu al poliției.

Imediat după aceasta,  cei doi angajați ai IP Orhei au fost reținuți de către colaboratorii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție.

Cei doi polițiști au declarat că au documentat accidentul produs în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, iar după aceasta au fost abordați de tatăl șoferului care în repetate rânduri a încercat să-i convingă să îl ajute pe fiul său. În cele din urmă,  spun polițiștii, ei din milă au fost de acord cu propunerea tatălui șoferului și au luat suma de 5 mii de lei. Acum, le  parte rău de cele comise și se căiesc.

Instanța din Orhei a decis să îi elibereze de răspundere penală și să le aplice o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 150 unităţi convenţionale, ce constituie 7 500 de lei, în beneficiul statului.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close