Evenimente

Caravana Unirii a ajuns în raionul Orhei

Peste 200 de localități au fost vizitate de voluntarii Caravanei Unirii de la începutul lunii până în prezent. Tinerii au mers din casă în casă și au informat oamenii cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Caravana Unirii continuă în raioanele Orhei, Călărași, Strășeni, Anenii Noi și Criuleni, se menţionează într-un comunicat ODIP.

 

„Putem spune că am scris istorie. Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau și ne mulțumeau că ne dedicăm vara unui scop atât de frumos – Unirea. Am întâlnit și oameni sceptici, oameni dezinformați, care afirmau că România e mai săracă decât noi sau că românii ne vor asupri. E consecința propagandei rusești, care a manipulat cetățenii. Rolul nostru e să combatem toate aceste minciuni și să unim cele două maluri de Prut”, a precizat Vlad Bilețchi, președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Tinerii voluntari au lăsat în fiecare localitate câte un cadou – o bancă vopsită în tricolor, un tricolor arborat pe o casă, cărți etc. „Observăm că în raioanele din centru, oamenii sunt mai informați și mai receptivi. Din păcate, cu cât mergem spre sud sau spre nord, întâlnim tot mai multe păreri sceptice și oameni dezinformați. Cu toate acestea, spre deosebire de anul trecut, vedem o evoluție semnificativă în ceea ce privește numărul de oameni ce își doresc unirea. Asta înseamnă că munca noastră contează și unirea e aproape”, a declarat Felicia Rusu, membră ODIP, voluntară în cadrul Caravanei Unirii.

Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România.

În perioada 1 iulie – 13 august 2017, ODIP organizează cea mai mare Caravană a Unirii. Voluntarii de la ODIP vor vizita mai multe localități din centrul şi sudul R.Moldova. Foto independent.md

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker