Social

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, susține că, în următoarele zile, autoritățile Republicii Moldova ar putea interzice în genral ieșirea din case

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, susține că, în următoarele zile, autoritățile Republicii Moldova ar putea interzice în genral ieșirea din case. Potrivit lui, dacă va fi luată o astfel de decizie, cetățenii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere. 

„În următoarele zile s-ar putea interzice să ieșim în general în stradă și vor funcționa doar instituțiile de alimentare și dezinfectare. Dacă va fi așa, vor fi completate niște declarații și va fi nevoie de act de identitate pentru a-i convinge pe polițiști că noi suntem cei care ne prezentăm. Ar putea fi interzise și deplasările între localități. Îi îndemn pe oameni să stea izolați acasă”, a declarat Voicu, la postul public de televiziune.

Șeful de la Interne a mai adăugat că în prezent, peste 28.000 de mii de persoane sunt în autoizolare, iar în jur de 3.000 au fost în contact direct cu cei infectați. Autoritățile iau în calcul și o formulă de monitorizare în timp real a locului în care se află persoanel în autoizolare.

„Noi ne-am dorit să stopăm importul acestui virus, apoi să localizăm hotarul și să întreprindem măsuri pentru a nu-l răspândi. Oamenii când intră în țară completează niște fișe epidemiologice. Fișele, în timp de două ore ajung la colegii lucrători medicali și lista de persoane ajunge la locul de trai. Astfel, persoana până ajunge acasă, medicul de familie, primari și colaboratori de poliție deja știu unde va fi ea. Noi am pregătit și o formulă de monitorizare a acestor oameni care se află în autoizolare. Vom vedea în timp real unde se află persoana, pe hartă, pentru a ști cum să intervenim în situații de criză. În prezent au fost verificate 5.600 de persoane. Nu le verificăm fizic pentru că e imposibil. Îi monitorizăm prin sunete le domiciliu, discutăm cu vecinii, cu primarii, mai verificăm inopinat. Dintre ei 14 au primit procese verbale pentru că nu respectă acest regim”, a afirmat ministrul de Interne.

Amintim că din 27 martie, moldovenii nu mai au dreptul să iasă din casă fără un act care le-ar confirma identitatea. Mai mult, la cererea polițiștilor, aceștia ar putea fi obligați să le ofere informații, să se legitimeze și să răspundă la toate întrebările care le-ar putea fi puse.

AGORA amintește că în total, în R. Moldova sunt 177 de bolnavi cu COVID-19, după ce ieri încă 28 de pacienți au fost testați pozitiv. Este vorba de trei cazuri de import și 25 de cazuri cu transmisie locală.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker