Evenimente

Adolescentul din Orhei care și-a ucis amicul de 12 ani pentru o consolă Xbox, riscă până la 12 ani și 6 luni de închisoare

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox, informează Procuratura într-un comunicat de presă.

Inculpatul, un adolescent de 14 ani, a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, „omor intenționat” și „tâlhărie”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă până la 12 ani și 6 luni de închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maximă la care poate fi condamnat un minor.

Amintim că tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonând cadavrul victimei.

În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica sa la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului, se arată în comunicatul procuraturii.

Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.

 

 

   

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close