Evenimente

Regim de carantină şi ajutor financiar

Autoritățile raionului Orhei au anunțat măsuri speciale în legătură cu instituirea regimului de carantină în satul Pohorniceni după confirmarea unui caz de contaminare cu noul Covid–19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00, comunică serviciul relaţii cu publicul al administraţiei raionului.

Totodată se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactanți cu pacientul infectat de Covid–19.

În următoarele 14 zile, în localitate sunt restricționate deplasările din și în satul Pohorniceni. Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină.

Lucrătorii medicali ai Spitalului raional Orhei vor acorda o atenție sporită pacienților din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni. De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a decis ca persoana infectată cu Covid–19 să fe ţinută sub contral dacă respectă regimul de autoizolare la domiciliu.

Fundația de caritate „Miron Șor” a anunțat despre decizia sa de a dona Consiliului Raional şi municipalităţii Orhei suma de un milion de lei, care urmează a fi utilizați pentru măsurile de prevenire şi combatere a virusului Covid-19.

Din aceste surse, potrivit partidulsor@gmail.com vor fi achiziționate echipamente de protecție a personalului medical, echipamente de tratare a Covid-19, vor fi susținute și alte măsuri în lupta și prevenirea răspândirii virusului.

Sursa menţionată mai concretizează că la Orhei au fost identificate posibilități de a le oferi lucrătorilor medicali adaosuri salariale în această perioadă.

Chiar dacă municipiul Orhei nu este în carantină, la intrarea în localitate, din 22 martie, funcţionează patru filtre rutiere şi covoare de dezinfecție.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker