Evenimente

Situaţia în raionul Rezina la 24 martie 2020, ora 18:00

5 persoane cu febră, inclusiv 3 copii minori, în dimineaţa zilei de 23 martie c. au fost transportate cu ambulanța la Chișinău, după ce tatăl copiilor, revenit din Germania, nu a respectat autoizolarea. Toate aceste persoane urmau să fie supuse testărilor la Covid-19, iar dacă acestea vor fi pozitive, tatăl copiilor riscă amendă până la 25 000 lei pentru sfidarea regulilor de carantină și zădărnicirea combaterii coronavirusului.

Conform datelor APL şi CMF Rezina, pe 24 martie, ora 18.00, situaţia era următoarea:

– 286 de persoane în carantină;

– 0 bolnavi sau suspecți de Covid-19.

Rezultatele testării persoanelor cu stare febrilă, transportate luni la Chișinău, nu sunt, încă procesate.

Autoritățile și medicii atenţionează despre zeci de persoane revenite în raion din străinătate, dar care nu respectă regulile de autoizolare, ceea ce presupune pericol sporit de răspândire a coronavirusului. Respectați regulile! Stați acasă! Cei care sunteţi nevoiţi să ieşiţi în locuri publice – păstraţi distanţa de 1 metru între persoane! Spălaţi-vă cât mai des pe mâini!

Potrivit tv8.md, în conformitate cu decizia autorităților, de duminica trecută toate cursele avia din și spre Republica Moldova au fost oprite. Totuși, de atunci Ministerul de Externe a facilitat revenirea în țară a peste 450 de persoane, fiind organizate curse charter din țări precum Austria, Israel și Egipt. Pe 24 şi 25 martie urmau să aterizeze curse de la Paris, pe 25 martie – de la Londra; pe 26 martie – de la Istanbul şi Moscova.

După ce ajung în țară, oamenii trebuie să stea în autoizolare, inclusiv izolare şi de membrii familiilor, timp de 2 săptămâni. Amenda pentru nerespectarea regimului de carantină este de 25 de mii de lei, pentru persoanele fizice.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker