Social

Preotul care a organizat pelerinajul la mănăstirea Poceaev din Ucraina, testat pozitiv la coronavirus

Un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, organizat de un preot din Ștefan Vodă în plină epidemie de Covid-19, a dus la răspândirea infecțiilor în sudul Moldovei. În raionul Ștefan Vodă acum sunt 9 persoane infectate, printre care preotul și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii.

O sursă din cadrul Primăriei orașului Ștefan Vodă ne-a spus că preotul a fost transportat la spital pe data de 21 martie, împreună cu soția sa, pentru a fi testați la prezența noului tip de coronavirus. Mai târziu, rezultatele soției au ieșit negative, iar ale bărbatului – pozitive, acesta fiind internat la spitalul Toma Ciorbă.

Potrivit aceleiași surse, în orașul Ștefan Vodă sunt infectate 4 persoane, toate au călătorit la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Printre ele este o femeie care se află în stare gravă și o femeie însărcinată, care are acasă patru copii. Ultima lucra bucătăreasă la biserica unde activa preotul.

Din informațiile prezentate de consiliul municipal, în oraș sunt 4 persoane testate pozitiv, în satul Talmaza care a fost plasat în carantină – 4, iar în satul Răscăieții noi – 1 persoană. La ziua de ieri în tot raionul Ștefan Vodă au fost numărate 610 persoane care se află în carantină, 10 persoane cu statut de suspecți, 75 – statut de contacți.

În satul Talmaza, plasat în carantină de la data de 21 martie anul curent, o femeie care a călătorit la mănăstirea Poceaev și-a îmbolnăvit toată familia cu Covid-19. Prin urmare, 4 persoane au fost testate pozitiv iar altele 47 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Primarul din Talmaza, Eugeniu Pruteanu, a declarat pentru UNIMEDIA că oamenii au fost informați să stea acasă. Serviciile sociale din localitate au mers la fiecare la domiciliu pentru a le înmâna pliantele informative cu instrucțiunile pentru carantină. „Au fost transmise de la o distanță de 4-5 metri către locuitori, aceștia au confirmat că instrucțiunile sunt clare”.

„Noi mizăm pe convingerea oamenilor și vedem că sunt ascultători”, a menționat Eugeniu Pruteanu, care a precizat, totodată, că prin localitate patrulează poliția pentru menținerea ordinii.

Întrebat dacă localitatea a fost asigurată cu dezinfectanți, produse de protecție și produse de consum curent, primarul a declarat că în sat „avem toate cele necesare, nu ducem lipsă de nimic”.

În satul Varnița, din raionul Anenii Noi, au fost testate pozitiv două femei care au călătorit împreună cu preotul din Ștefan Vodă.

Până astăzi, în Republica Moldova 125 de persoane au fost infectate cu Covid-19, dintre care una a decedat, iar altele 20 se află în stare gravă.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker