Uncategorized

Pe timp de pandemie, Guvernul cheltuie din buget suma de 157 mii de leipentru medalii comemorative de 9 mai

Din bugetul de stat urmează să se scoată peste 157.000 de lei pentru confecționarea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”. Proiectul urmează să fie votat astăzi în ședința guvernului.

În timp ce zilnic crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, medicii se plâng de condițiile proaste de muncă și de faptul că nu-și primesc salariile la timp, guvernul se pregătește de sărbătorirea zilei de 9 mai. Astăzi, în ședința guvenului, noul ministru al Apărării, Alexandru Pânzari va propune alocarea resurselor financiare suplimentare Ministerului Apărării pentru confecționarea medaliilor pentru veterani.

Confecționarea distincției nominalizate pentru 450 de veterani de război necesită cheltuieli financiare în sumă de circa 157,5 mii lei.

„Mijloacele financiare necesare în acest sens urmează a fi alocate suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020”, se arată în proiectul de lege.

La începutul lunii februarie, în cadrul ședinței guvernului, a fost aprobată o hotărâre cu privire la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a „Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei”.

În planul de acțiuni era inclusă și confecționarea medaliilor jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel deal Doilea Război Mondial”, în sumă de circa 195 mii lei. În acel plan din februarie era specificat că realizarea proiectului se va efectua în limita bugetutului aprobat al instituțiilor responsabile pentru anul 2020.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker