E timpul sa fii activSesizează o problemă

Concetăţenii noştri vor acasă…

Articolul 10 din Constituţia RM prevede: Statul are ca fundament unitatea poporului Republicii Moldova . Republica Moldova este patria comuna si indivizibila a tuturor cetăţenilor sai. Iar conform art. 1, cetăţenii Republicii Moldova beneficiază de protecţia statului atât în ţarâ , cât şi în străinătate.

Astăzi (24 martie) am fost contactat de un prieten aflat în Anglia la muncă. M-a rugat să intervin dacă am posibilitate pentru a-l ajuta cu un loc în avionul ce ar trebui să pornească mâine spre Chişinău. Adresarea a avut drept motiv că persoana care organizează cursa, Carolin Veliscu este în lista mea de prieteni. Contactând-ul pe ultimul, am înţeles că e învălmăşeală mare şi foarte multa lume doreşte să se întoarcă acasă, dar nu are posibilitate. Am contactat un deputat din Parlament pentru a afla care este situaţia cu persoanele din străinătate şi ce întreprinde Guvernul RM pentru repatrierea cetăţenilor noştri, nimeriţi în situaţie grea. Mi s-a spus că de aceste probleme se ocupă Ambasada R. Moldovei din Anglia.

De fapt acest caz nu este singular. Pe reţelele de socializare am găsit mai multe mesage similare care demonstrează că foarte mulţi cetăţeni de-ai noştri sunt lăsaţi în voia sorţii. Preşedintele şi prim-ministrul ne asigură că au grijă permanentă de orice cetăţean, în realitate situaţie este cu totul alta. Au organizat 1-2 curse şi consideră că şi-au făcut treaba, dar peste hotare avem zeci de mii de concetăţeni aflaţi în mare dificultate şi care n-au cum veni acasă decât cu ajutorul autorităţilor republicii.

A doua zi, Carolin Velisca mi-a trimis următorul mesaj, postat şi pe reţelle de socializare: În atebnţia celor care zboara pe 25/03/2020 cu ruta charter privata London Southend -Chisinau.
“Bilete printate sau electronice nu-s sau daca le primesc nu dovedesc sa vi le dau.Facem aşa. Cei care au procurat bilete, vă apropiaţi cu paşapoartele la checkinn şi primiţi boarding pass.
Doamna Angela o să vă măsoare temperatura. Da la Chişinău sau transmis măşti şi mănuşi, le primiţi acolo. Bagaj 23 kg şi de mâină. Să aveţi un act moldovenesc. La ora 10 să fiţi acolo, avionul decolează la 13:00. Aeroportul Southend Post Codu: SS2 6YF. Armele, drogurile şi viruşii lăsaţi în UK.ăVideouri cu aplauze din avion sa nu-mi faceţi !!!
Şi încă odată vă rog, dacă aveţi simptome nu vă urcaţi, gândiţi-vă la cei de acasă.

Victor Cibotari

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker