Social

VIDEO// S-au răzgândit în 24 de ore. Armata a ieșit în stradă, deși luni dimineața Dodon spunea că „nu e nevoie de asta”

În dimineața zilei de 23 martie, președintele Igor Dodon declara că nu vede oportună mobilizarea armatei pentru asigurarea ordinii publice.

Spre seară, premierul Ion Chicu îl contrazicea deja pe președinte și afirma că e nevoie de soldați pe străzi. Marți la amiază, decretul de implicare a armatei a fost semnat, iar mașinile cu soldați au apărut pe străzi. De duminică și până luni, în țară au fost confirmate 15 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

„Dacă va fi necesar suntem gata să implicăm și armata, dar la această etapă, prin efectivul poliției situația este gestionată. dar am pregătit anumite protocoale pentru a implica inclusiv colegii de la ministerul apărării. Acum nu e nevoie de asta, pentru că se face față situației cu resursele pe care le avem”, spunea Igor Dodon, luni dimineața.

La amiază, Armata a emis un comunicat și a anunțat că vor asigura deplasarea medicilor de la domiciliu la spital și înapoi acasă. Este voba de medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Aceștia ar urma să fie transportați cu microbuze de tip IVECO și Chevrolet din dotarea Ministerului Apărării.

Seara, macazul se schimbă. Premierul Ion Chicu declară, la ora 22:00, că „este necesar deja, la această etapă să antrenăm efectivul Ministerului Apărării”. „Am discutat cu domnul președinte, care este comandant superior al forțelor armate, și la acest moment trebuie să implicăm efectivul forțelor armate pentru menținerea ordinii și acordarea de suport către MAI a acestei decizii”, susținea prim-ministrul.

Marți, Igor Dodon a semnat decretul prin care Armata Națională a fost mobilizată „pentru a ajuta autorităţile în gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19”. Soldații au fost zăriți pe străzile capitalei.

Spre seară, președintele Igor Dodon a spus că moldovenii n-ar trebui să se teamă de mașinile Forțelor Armate, însă i-a sfătuit pe cetățeni să evite locurile publice.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker