Evenimente

Andrei Năstase îi cere lui Igor Dodon să retragă blidatele de pe străzi: „Copiii și carunții noștri nu trebuie să vadă mitralierele”

Liderul Platformei DA cere președintelui Igor Dodon să retragă blindatele de pe străzile orașului, iar soldații să fie implicați în misiuni de patrulare, fără prezența tehnicii de luptă, care sperie societatea.

„În toată lumea civilizată armata are rolul de susținere a instituțiilor direct implicate în lupta împotriva pandemiei. În Europa, în lumea civilizată, armata a fost scoasă pe străzi sub forma unor patrule care au scopul de a verifica și asigura că restricțiile de circulație sunt respectate. Nimic mai mult. Da, patrulele militare sunt autorizate să folosească în mod regulamentar și forța, dacă este nevoie, dar discutăm, la nivelul întregului spațiu comunitar, doar despre patrule.

La noi, în Chișinău, copiii și cărunții noștri sunt astăzi obligați să vadă strategic și ostentativ așezate, blindate și mitraliere adevărate. Este de neimaginat ceea ce se întâmplă. În calitate de fost viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne solicit retragerea imediată în unitățile militare a tehnicii de luptă și organizarea patrulelor atât de necesare așa cum se întâmplă la nivelul întregii Europe civilizate.

Mai mult decât atât, consider, și o spun în cunoștință de cauză, că întreaga strategie de securitate, mai ales acum, în perioada pandemiei, trebuie gândită în așa fel încât forțele corespunzătoare ale Ministerului de Interne, mult mai solide, să fie capacitate corect, proporțional cu etapa în care ne aflăm”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul Platformei DA a cerut șefului statului să retragă blindatele și să organizeze o nouă „strategie de apărare a națiunii împotriva acestei amenințări violente și globale” sau să ofere posibilitate altor oameni să o facă.

Decizia de a implica Forțele Armate în patrularea străzilor pentru a evita aglomerarea locurilor publice a fost luată pe 23 martie de către Comisia pentru Situații Excepționale, ca măsură de combatere a răspândirii virusului Covid-19 în Republica Moldova. Președintele Igor Dodon a semnat astăzi un decret în acest sens, iar tehnica militară a fost scoasă pe străzile capitalei.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker