Social

Ex-miniștrii Apărării, despre ordinul lui Dodon de a scoate Armata în stradă: Populism și prostie!

Implicarea Armatei Naționale cu armele pentru a lupta cu răspândirea epidemiei de COVID-19 este o mare greșeală, iar șeful statului ar putea fi taxat dur pentru acest lucru. De această părere sunt foștii miniștri ai Apărării din R.Moldova.

Contactat de reporterul Deschide.MD, ex-ministrul Anatol Șalaru a atras atenția asupra faptului că militarii nu pot folosi armele împotriva propriului popor, iar faptul că militarii au ieșit cu armele este o mare prostie.

Armata a fost scoasă în mai multe state pentru lupta cu această epidemie, dar nu pentru a lupta cu poporul. Cred că vor asigura asuportul, să transporte mâncarea, să ajute oamenii, să asigure ordinea publică pentru a preveni răspândirea infecției. Faptul că au ieșit cu armele, este o scăpare sau o prostie”, a menționat politicianul.

Potrivit lui, autoritățile ar trebui în primul rând să implice în această luptă carabinierii, în timp ce alte categorii de militari ar putea să se implice asigurând infrastructura, ducând mâncare la spitale și multe alte lucruri.

Dacă a fost dat ordin să iasă intenționat cu armele, atunci este o prostie. Trebuie să renunțăm la populisme. Dacă Dodon a făcut-o intenționat, atunci el va fi taxat”, a punctat Anatol Șalaru.

Un alt ex-ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, spune că Armata nu are ce face pe străzi.

Avem suficiente forțe de Poliție care depășesc cu mult efectivul Armatei Naționale… Nu știu care este sensul Armatei azi în Chișinău. Avem cumva ora comenduirii? Oricum, pentru acest lucru există suficiente forțe ale Poliției, carabinieri, pază de stat. Posibil este o dorință de a arăta gravitatea situației. Aș înțelege dacă ar fi cazul de instalare a spitalelor sau bucătăriilor de campanie, ajutor persoanelor nevoiașe, pensionarilor, veteranilor. E una când Armata a venit în cazul calamităților, dar nu pentru susținerea regimului stării de urgență… Armata este ultima instituție care ar trebui inclusă în această situație. Este un gen de populism”, a precizat fostul ministru.

Totodată, el a criticat și actuala guvernare căreia îi lipsește pregătirea specială, atât în procesul de luare a deciziei, de comunicare cu societate, dar și chiar comunicarea dintre ei.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker