Politic

“Igor Dodon îşi abandonează propriii soldaţi şi trece de partea duşmanului”

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la acţiunile organizate la Tiraspol cu ocazia aniversării a 25-a a misiunii de pacificare. Într-un interviu oferit pentru postul rusesc de televiziune Rossia 24, şeful statului a declarat că va oferi distincţii de stat pacificatorilor ruşi „în semn de înaltă apreciere pentru misiunea acestora în regiune”, transmite IPN.

„Pentru prima dată preconizez să particip la acţiunile comune din Transnistria. Acest lucru nu a mai avut loc anterior niciodată. Niciun preşedinte nu a mai mers în Transnistria cu această ocazie. Ba mai mult, intenţionez să decorez militarii moldoveni şi transnistreni, le-am propus acest lucru dacă vor accepta şi pacificatorii ruşi, cu distincţii de stat ale Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat despre posibilitatea închiderii punctelor comune de control la frontiera cu Ucraina, dacă se va demonstra că acestea aduc pierderi economice regiunii, Dodon a spus că va pleda pentru închiderea acestora.

Reprezentanți ai societății civile au criticat dur și au calificat drept trădare intenția președintelui Igor Dodon de a participa la ceremoniile organizate de Tiraspol cu ocazia jubileului de 25 de ani de la instaurarea forțelor pacificatoare ruse în stânga Nistrului și de a oferi cu această ocazie distincții militare. Criticile au fost lansate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, pe mai multe reţele de socializare.

Analistul politic Anatol Țăranu spune că Igor Dodon s-a umilit, rugându-i pe transnistreni să accepte distincțiile moldovenești. Potrivit lui, nu este pentru prima dată când comandantul suprem al forțelor armate din Republica Moldova își abandonează propriii soldați și trece de partea dușmanilor.

Directorul Centrului „Politicon” a mai spus că autoritățile de la Chișinău urmează să ia un șir de măsuri, inclusiv la nivel legislativ, privind retragerea trupelor ruse dislocate în stânga Nistrului.

Directorul Asociației obștești „PromoLEX”, Ion Manole, la fel a criticat inițiativa lui Igor Dodon: „Au fost omorâți mulți civili. Până la acest moment mai există încă persoane dispărute fără urmă în timpul conflictului de pe Nistru. Mai bine Dodon i-ar decora post-mortem pe civilii omorâți sau pe rudele lor”.

Foto simbol: Transnistria. 2 martie 1992. Imagine de Daniel Aramă.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker