Social

VIDEO// Cavcaliuc, către conducerea IGP: Nu trebuie să vă fie rușine să spuneți realitatea și să cereți la timp ajutor

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a îndemnat actuala conducere a instituției să nu îi fie rușine și să ceară ajutor la timp. Mai exact, acesta a spus că polițiștii nu ar avea suficiente echipamente de protecție.

„Am vorbit cu mai mulți angajați și conducători din cadrul IGP despre măsurile de precauție pentru a nu se îmbolnăvi. Au spus că au primit de la Ministerul de Interne 100 de măști, 100 de mănuși și câte 40 de dezinfectante în fiecare inspectorat. Dar în fiecare inspectorat sunt câte 80-100 de angajați. Aceste resurse ajung pe maxim două zile”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc în cadrul unei adresări video.

„Conducerii IGP nu trebuie să îi fie rușine să spună realitatea care este și să mobilizeze oamenii, ca să vină în ajutor. Nu trebuie să fie rușine să cerem la timp acest ajutor, să se mobilizeze agenții economici, societatea, partenerii, pentru a dota poliția cu tot ce este necesar, fiindcă riscul de îmbolnăvire și contaminare este foarte înalt”, a adăugat acesta.

Menționăm că, de partea cealaltă, autoritățile au declarat că dispun de suficiente echipamente de protecție. Conducerea IGP nu a venit, deocamdată, cu o poziție în acest sens.

Amintim că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de coronavirus. O persoană a decedat, iar două paciente au fost tratate.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker