Evenimente

Medicii de la Spitalul Raional Strășeni au rămas fără echipamente de protecție

Pe timp de pandemie de coronavirus, medicii de la Spitalul Raional Strășeni duc lipsă de echipamente de protecție. Pentru a face față infecției, angajații sunt nevoiți să le cumpere din bani proprii, iar unii, în loc de dezinfectant, folosesc țuică. Mai mult, personalul medical muncește fără salarii. Angajații nu și-au primit încă lefurile pentru luna februarie, scrie Jurnaltv.md.

Boris Bobeica este medic la Spitalul Raional Strășeni de 12 ani. Spune că nu s-a mai confruntat până acum cu o astfel de situație.

„Am două perechi de mănuși, pe care mi le-a dat șeful secției. Echipamentul mi l-a dăruit cineva, masca e de acasă și dezinfectant nu mai avem. Mama mi-a dat niște alcool etilic fabricat în condiții de casă, ca să mă protejez, pentru că merg la țară și intru în contact cu copiii, cu soția însărcinată”, a povestit Boris Bobeica.

Directoarea institutiei medicale, Olga Ceaglei, le-a transmis jurnaliștilor de la JurnalTV, prin intermediul secretarei, că este plecată. Adjuncta șefei, Rodica Croitoru, a menționat că personalul medical este asigurat cu echipamente de protecție, doar că parțial. „Am făcut comanda, trebuie să apară toate”, a spus ea.

Solicitată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Muncii, Cristina Stratulat, a declarat că instituția va interveni pentru redresarea situației de la Spitalul Raional Strășeni.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker