Evenimente

Vom avea 9 ministere în loc de 16

Parlamentul a aprobat noua structură a Guvernului formată din nouă ministere. Premierul Pavel Filip a declarat în plenul Parlamentului că există și un plan de implementare în trei luni a reformei Guvernului, transmite IPN.

Din cele nouă ministere cinci își păstrează numele și funcțiile actuale: Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Apărării. Celelalte patru au la bază raționamentul concentrării domeniilor de competență într-un singur minister.

Astfel, Ministerul Economiei va prelua din domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministerul Culturii va prelua din domeniile de activitate de la Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua din domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va păstra domeniul dezvoltării regionale și va prelua din domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturi și Industriei Alimentare, de la Ministerul Mediului, cu modificarea denumirii în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ca urmare a reducerii numărului de ministere de la 16 la nouă va fi redus și numărul funcționarilor publici din cadrul ministerelor cu 223 de angajați.

Foto simbol Jurnal.md

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker