Social

VIDEO// Interdicții de acces în locurile publice din 25 martie. Soldații și polițiștii vor patrula străzile

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat astăzi, 23 martie, că a venit momentul ca autoritățile să antreneze Armata Națională în lupta cu noul tip de coronavirus, care a provocat un deces în țara noastră și a infectat, până astăzi, 109 persoane.

După cea de-a 3-a ședință a Comisiei pentru Situații de Urgență, au fost discutate și aprobate mai multe decizii, reieșite din evoluția răspândirii pandemiei de Covid-19. Au fost aprobate peste 40 de măsuri suplimentare pe lângă cele deja aprobate și implementate.

„Comisia a decis limitarea, din 25 martie, în municipii, orașe și centre raionale a accesului populației în locurile publice, parcuri, etc. Persoanele nu vor putea ieși, nejustificat, din casă”, a declarat Ion Chicu.

„Colaboratorii Ministerului de Interne și Ministerul Apărării vor asigura implementarea acestei decizii”, a declarat premierul Ion Chicu, care a precizat că la această etapă este deja necesar să fie implicat și efectivul Ministerului Apărării.

Șeful Executivului susține că a discutat cu Igor Dodon, în calitate de Comandant Suprem al forțelor armate și au decis că trebuie să antreneze Armata Națională pentru menținerea ordinii publice și care va acorda, totodată, suportul necesar angajaților Ministerului de Interne.

Chicu a îndemnat insistent populația să nu iasă din casă fără necesitate stringentă.

Astăzi au fost confirmate 15 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Bilanțul a ajuns la 109 persoane infectate, dintre care una a decedat, iar altele două s-au vindecat.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker