Evenimente

Un spital de copii din capitală a intrat în carantină. O asistentă, diagnosticată cu COVID-19

Spitalul Clinic Municipal de copii numărul 1 intră în carantină. Se întâmplă după ce o pacientă, internată cu copilul său în secția de reanimare a spitalului, a ezitat să anunțe medicii despre faptul că soțul său a fost diagnosticat cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de viceprimarul pentru probleme sociale, Angela Cutasevici. Astfel, 29 de lucrători medicali se află în izolare la domiciliu, activitatea unei secții întregi din cadrul instituției fiind blocată.

Mai mult, o asistentă medicală care a interacționat cu femeia a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Starea acesteia este de gravitate medie.

Este adevărat că Spitalul a intrat în carantină, pentru că o pacientă, o mamă cu copil nu a anunțat despre faptul că au fost în contact cu persoane diagnosticate. Din păcate, a fost în contact și cu personalul medical. Ea a fost internată cu copilașul său de o lună, dar nu a spus că a intrat în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus. Este o iresponsabilitate totală”, ne-a spus Cutasevici.

Astfel, activitatea secției de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de copii numărul 1, dar și o parte din Secția terapie a fost paralizată.

Acum, în Spital lucrează alte 3 secții. Copiii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, de reanimare, vor fi redirecționați la Institutul Mamei și Copilului, dar și la SpitalulValentin Ignatenco”, ne-a spus viceprimarul.

Potrivit acesteia, măsura impune anumite restricții legate de accesul persoanelor în instituție, curățarea și igienizarea constantă a încăperilor. Mai mult, Cutasevici ne-a declarat că lucrătorii medicali care au interacționat cu pacienta se află la autoizolare, stare lor fiind monitorizată constant.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker