Social

VIDEO// 375 de biserici au încălcat măsurile impuse de autorități

Din peste o mie de biserici, care au fost ieri supravegheate de către polițiști, 375 au încălcat restricțiile impuse de autorități. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic pentru Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„Din 1069 de lăcașuri sfinte, supravegheate ieri de polițiști, 375 au desfășurat servicii divine în interior, ceea ce este contrar regulilor stabilite. 382 s-au conformat, au desfășurat aceste slujbe în exterior, iar 305 au fost cei mai conștienti, fie le-au desfășurat fără participarea enoriașilor, fie nu le-au desfășurat deloc. Cele 375 care nu s-au conformat, denotă lipsă de responsabilitate. Noi o să discutăm în cadrul ședinței Comisiei Situașii Excepționale pașii următori, avem mare regret că slujitorii bisericii respectivi nu manifestă respect și înțelegere față de medici noștri, care luptă și repară erorile întregii societăți. Eu tare mult sper că nimeni din acei preoți care au oficiat acele slujbe, să nu se infecteze și să nu vină în instituțile medicale, să fie ajutați de medici noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect si vor ajuta si vor avea o cu totul altă atitudine decât o au slujitorii biserici față de medici și nu o să îi trateze cu lingurița sau cu alte mijloace, o să îi trateze ca pe orice pacient”, a declarat Ion Chicu.

Sursa: unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker