Evenimente

15 cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate astăzi. Bilanțul a ajuns la 109

15 cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate astăzi. Bilanțul a ajuns la 109, a anunțat ministra Sănătății Viorica Dumrăveanu.

„Astăzi au fost procesate 115 probe, dintre care 15 au ieșit pozitive. Avem în total 109 cazuri. 4 sunt de import, este vorba despre două persoane revenite din Franța, unul din Ucraina-Poceav, și Cehia, cu regret chiar dacă am solicitat ca persoanele să se abțină de la călătorii, este vorba despre o călătorie în Cehia realizată în perioada în care noi de fiecare dată am atenționat cetățenii. 11 cazuri sunt locale, o gravidă de la Ștefan-Vodă, caz de trasmitere locală, persoana a intrat în contact cu persoană care a fost în Ucraina, la Poceaev ”, a declarat ministra.

Totodată, ministra a mai anunțat și despre un alt medic care a fost testat pozitiv cu Covid-19.

„Cu regret, cum am menționat, dat fiind faptul că a fost ascunsă informația cu privire la faptul că persoana a intrat în contact cu o altă persoană revenită dintr-o altă țară unde sunt înregistrate cazuri cu Covid-19, mai avem caz de infectare în rândul personalului medical”, a mai spus ministra.

La moment sunt 10 persoane a căror stare de sănătate rămâne a fi gravă, iar astăzi o pacientă a fost transferată la Spitalul Clinic Republican.

Totodată, astăzi au fost prelevate și procesate mai multe probe de la studenții de la UTM, iar rezultatele au ieșit negative.

„Astăzi au mai fost prelevate probe și procesate în privința studenților de la UTM, ne bucură că nu mai avem extinderea cazurilor printre studenți, respectiv măsurile întreprinse sunt pro active pentru a preveni infectarea altor persoane”, a mai adăugat ministra.

Însă, astăzi au fost înregistrate 4 cazuri cu Covid-19 din regiunea din stânga Nistrului.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker