Evenimente

Poliţiştii au aflat ce cred cetăţenii despre ei. Iar oamenii din Mândrești – cum să se protejeze de hoţi, de înec, incendii şi e

Caravana Inspectoratului General al Poliţiei ”Împreună pentru siguranța ta” a ajuns duminică în satul Mândrești, raionul Telenești. Întâlnirea polițiștilor teleneşteni, angajaților Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale cu sătenii a fost „acompaniată” de orchestra-model și ”Scorpionii” Trupelor de Carabinieri ale MAI.

Participanții la manifestare au fost salutați de către Vasile Socolovschi, primarul comunei Mândreşti și Ecaterina Furculiță, vicepreședinta raionului Telenești, care au remarcat că, datorită reformelor, în activitatea poliției s-au produs mai multe schimbări calitative, mai ales în ce privește relațiile ei cu societatea.    

Demonstrația cea mai interesantă au prezentat-o doi câini de rasă ciobănească germană de la Centrul Chinologic al MAI. Primul a îndeplinit comenzile instructoarei, celălalt câine specializat în căutarea armelor și substanțelor explozive a depistat un pistol ascuns sub bara de protecție a unui vehicul. 

O impresie extraordinară au lăsat acţiunile demonstrate de un pluton de poliție călare și cele de forţă ale unității cu destinație specială ”Scorpionii” a Trupelor de Carabinieri.                        

Peste 1500 de locuitori au primit recomandări despre cum să-și asigure protecția personală și a bunurilor, cum să-și supravegheze copiii și cum să evite situațiile de risc.

 Copiii de la Școala de Arte Plastice din Telenești și cei de la taberele de odihnă din Crăsnășeni și Mândrești au participat la jocuri sportive interactive și la un concurs de desene cu genericul: ”Polițistul meu – siguranța mea!”, iar Alexei Vrăjitorul, inspectorul principal al IP Teleneşti le-a înmânat diplome şi premii.      

„Cetățenii au fost chestionaţi pentru a identifica opinia comunităţii despre activitatea poliției”, ne-a spus Alexandru Pasat, inspector la Secția Securitate Publică a IP Telenești.

Campania lansată de IGP are scopul de a consolida parteneriatul între poliţie şi comunitate, prin crearea și menținerea unui dialog constructiv, dar și identificarea soluțiilor care vor contribui la siguranța cetățenilor.

Astfel de activități vor avea loc și în alte localități din țară.

Ion Cernei

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker