EvenimenteTelenești

Un bărbat de 42 de ani din Telenești, condamnat pentru că și-a violat fiica vitregă minoră

 Un bărbat din raionul Telenești, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru violul fiicei concubinei sale, în vârstă de 12 ani, faptă comisă în două perioade diferite de timp.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna martie 2019, după ce mama victimei minore a sesizat organele de drept despre acțiunile comise de concubinul său.

Bărbatul a fost acuzat că, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra și de a-și exprima voința, datorate vârstei fragede, prin constrângere fizică și psihică, a violat-o pe minoră în luna decembrie 2018 și ulterior în luna martie 2019.

Fiind audiată în condiții speciale, victima minoră a confirmat acțiunile concubinului mamei. Făptuitorul a fost reținut, iar ulterior arestat, nerecunoscând vina în comiterea faptelor incriminate lui. Acesta de mai mult de doi ani concubina cu mama victimei minore, având un copil comun. 

Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată. 

Deopotrivă cu privaţiunea de libertate, inculpatul a fost obligat să achite în beneficiul reprezentantului legal al victimei minore prejudiciul moral cauzat prin infracțiune în sumă de 60 mii lei. La fel, urmează să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 15144 lei.

Sentința de condamnare este considerată prea blândă de către procurori şi va fi supusă căilor de atac.

Vasile Ciubotaru, procuror-șef interimar

al Procuraturii raionului Telenești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker