EvenimenteRezinaTelenești

Cercul pandemiei se strânge

La ora actuală raioanele Rezina, Soldanesti  si Telenești rămân albe he harta răspândirii virusului Covid-19. Între timp, în jur situația se complică.

Zilele trecute primul  caz pozitiv de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în Pohorniceni, Orhei.  De asemenea , între cele două persoane contaminate cu COVID-19 înregistrate în stânga Nistrului, este și un bărbat din Rîbnița în vârsta de 37 de ani. Autoritățile de la Tiraspol anunță că bărbatul a fost plasat într-un centru de carantină din Slobozia.
Apropo, circulația pe traseul Rezina-Rîbnița și alte puncte de trecere peste Nistru au fost sistate încă pe 18 Martie 2020. Dar lumea vobește că unele personae traversează Nistru în ambele direcții cu bărcile. Testarea suspecților că ar fi contaminați cu Covid-19 din partea stângă a Nistrului se face la Chișinău.

În această situație autoritățile din Rezina, prin intermediul surselor de socializare și media atenționează populația că mai multe persoane neglijează regulile de prevenire a COVID-19 astfel zădărnicind măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului. Autoritățile atenționează că vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale şi penale, amenzi până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire.
Pentru a nu aajunge la aceste pedepse lumea este chemată:

-Evitați locurile publice. Stați acasă!;
-Păstrați distanța socială de minim 1 m;
-Cei care au revenit din străinătate,
autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker