Social

VIDEO// Igor Dodon: „Noi ne-am pregătit pentru 1.500-2.000 de cazuri, persoane care momentan sunt suspecți în stare gravă”

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va crește în Moldova, însă statul este pregătit pentru un asemenea scenariu, a declarat președintele Igor Dodon. Și chiar dacă pronosticurile Organizației Mondiale a Sănătății sunt optimiste pentru țara noastră, autoritățile au început să pregătească și unele spitale raionale, pentru o posibilă creștere bruscă a bilanțului celor testați pozitiv la Covid-19.

„Trebuie să fim realiști, aceasta este dinamica și situația, trebuie să fim conștienți de faptul că numărul celor infectați va crește. Până la cât va crește? OMS spune că pentru Republica Moldova ar fi vorba despre 400-500 de cazuri. Noi ne-am pregătit pentru 1.500-2.000 de cazuri, persoane care momentan sunt suspecți în stare gravă. Unii se lecuiesc și pleacă acasă, alții mai rămân în spital etc., dar pentru 2.000 de cazuri suntem pregătiți la momentul de față. Specialiștii externi spun de 400-500”, a menționat Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

Potrivit șefului statului, au început pregătirile și în teritoriu, în mai multe spitale raionale, în cazul în care mai multe persoane vor avea nevoie de spitalizare: „Avem pregătite doar în mun. Chișinău avem pregătite 1000 de locuri în spitale. În caz de creștere bruscă a numărului de suspecți, suntem gata să internăm persoanele. În afară de aceasta, se pregătesc și în teritorii, în instituțiile spitalicești din unele raioane se pregătesc suplimentar încă 1000 de locuri, poate și mai multe daca va fi necesar”.

Totodată, avem suficienți medici instruiți, medicamente și teste necesare pentru a diagnostica infecția, precum și utilaje medicale, a dat asigurări Igor Dodon.

 

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker