Uncategorized

Plahotniuc poate cere SUA să fie extrădat în alt stat în care are cetățenie”. Cebotari povestește cum s-a văzut cu fostul șef, în State

Vlad Plahotniuc ar putea să nu fie deportat din Statele Unite ale Americii, însă chiar dacă autoritățile din SUA vor lua o decizie pozitivă în acest sens, fostul lider al PD ar putea fi deportat în altă țară decât Republica Moldova. Cel puțin așa a declarat Vladimir Cebotari, deputat în grupul Pro Moldova, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

„Sunt multe proceduri juridice, ele durează mult în timp, finalitatea nu este clară. Nimeni nu poate spune niciodată cu ce se vor termina acestea. Asta și este frumusețea actului justiției, toate părțile sunt prezumate a fi pe poziții corecte, egale și se apără cu toate instrumentele care le sunt puse la dispoziție și câștigă cei care au dreptate, iar dreptatea poate fi de orice parte”, a menționat Vladimir Cebotari.

Deputatul a făcut referire și la declarațiile unui „foarte înalt oficial din Moldova”, care a declarat că s-a solicitat de mai multe ori ca o persoană să fie extrădată în RM, dar a recunoscut că nu sunt temeiuri pentru acest lucru.

Totodată, reieșind din legislația în domeniu, în cazul în care Vlad Plahotniuc va fi extrădat, acesta ar putea fi deportat în una dintre țările al cărui cetățean este. „Din presă, știm că el este cetățean al mai multor state. Există o convenție internațională în această privință, referitor la persoanele ce urmează a fi deportate. Dacă este cetățean sau rezident al mai multor țări, el este în drept să indice țara în care să fie deportat”, a precizat Cebotari.

Deputatul a recunoscut că s-a văzut cu Vlad Plahotniuc în vara anului trecut, în SUA: „Am fost cu alte activități și treburi în SUA și știind că sunt acolo, dumnealui m-a sunat și ne-am întâlnit. A fost prima noastră și singura întâlnire și discuție casual, nepresați de timp, fără angajamente, unde se putea discuta despre orice. Nu am fost la dumnealui acasă, nu știu unde sta, ne-am întâlnit într-un local, nu am văzut bodyguarzi”, a relatat Vladimir Cebotari.

Astăzi, Ambasada SUA în Moldova a confirmat că Vlad Plahotniuc se află pe teritoriul Statelor Unite, iar în prezent se întreprind măsurile necesare pentru ca acesta să fie deportat.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker