Economie

Proiectul politicii fiscale pe 2018 propune o nouă metodă de calculare a uzurii

Evidența mijloacelor fixe în scopuri financiare și fiscale va fi efectuată per fiecare mijloc fix. Clasificarea pe categorii de proprietate va fi  exclusă, potrivit proiectului politicii fiscale și vamale pentru 2018, transmite IPN.

De asemenea, se propune stabilirea unei metode noi de calculare a uzurii mijloacelor fixe în scopuri fiscale, metoda liniară. Aceasta implică mai multe avantaje. Și anume: simplificarea modului de calculare, atât pentru agentul economic, cât și pentru organele de control, reducerea timpului și personalului necesar pentru calculul și evidența uzurii în scopuri fiscale, excluderea riscului admiteri unor erori la efectuarea calculului și a sancționării de către organele de control. În opinia Ministerului de Finanțe, va fi asigurat echilibrul, dar și previzibilitatea estimării cheltuielilor permise spre deducere, în condițiile în care reportarea pierderilor fiscale se realizează în mărimi arbitrare.

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, într-un comunicat pe marginea  principalelor măsuri de politică fiscală și vamală pentru anul viitor, menționează că metoda liniară de calcul a uzurii în scopuri fiscale este avantajoasă doar pentru unele tipuri de afaceri. Aceasta va afecta însă grav unii agenți economici care doresc să investească în mijloace fixe cu durata de funcționare utilă de peste 3 ani. Este o măsură care va deveni un impediment major în efectuarea investițiilor din surse proprii și va reduce și mai mult nivelul de investiții private. Totodată, „Expert-Grup” relevă că propunerea nu conține o fundamentare privind impactul asupra investițiilor noi, dezvoltării afacerilor şi înainte de a fi aplicată necesită o consultare largă a cercurilor de afaceri.

Foto Monitorul Fiscal

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker