PoliticSocial

Tănase, despre starea de urgență: „Parlamentul și Guvernul aveau o singură obligație – să caute bani”

„Parlamentul și Guvernul aveau o singură obligație – să caute bani, să asigure financiar soluționarea acestei crize”. Asta a declarat pentru agora.md fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, după ce autoritățile au decis să declare stare de urgență până pe 15 mai.

„Este ceva firesc ca guvernările să încerce să utilizeze situațiile de criză pentru a impune stări de urgență. Asta înseamnă limitarea anumitor libertăți. Totuși, este ciudat că, în condițiile acestei isterii, Parlamentul a găsit timp să rezolve o problemă care nu era arzătoare – formarea noii componențe a Consiliului Superior al Magistraturii. Acest detaliu denotă faptul că toată această criză este foarte bine gestionată și că există o agendă bine stabilită pentru a o folosi în interes politic”, a spus Alexandru Tănase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Expertul în drept constituțional a mai spus că „nu a găsit niciun argument pentru instituirea stării de urgență”.

„Republica Moldova nu se confruntă cu o problemă atât de mare ca alte state europene. Sistemul nostru de medicină preventivă poate funcționa fără această stare de urgență. Această stare a impus o serie de restricții care ne vor costa foarte scump. Ce înseamnă pentru un comerciant să plătească salariile, să fie obligat să plătească taxe la stat, dar să nu poată activa. Soluția este la îndemâna medicilor și nu a politicienilor. Or, Parlamentul și Guvernul aveau o singură obligație – să caute bani, să asigure financiar soluționarea acestei crize”, a menționat Tănase.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker