Evenimente

Donald Trump recurge la o lege de război, pentru a accelera producţia de măşti şi echipamente medicale

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că recurge la Legea pentru Producţia de Apărare pentru a accelera fabricarea de măşti şi echipamente medicale necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi a spus că o estimare potrivit căreia şomajul din Statele Unite ar putea atinge 20% este scenariul cel mai pesimist, relatează Reuters, citat de News.ro.

„Vom învinge inamicul invizibil”, a afirmat preşedintele, care a declarat că declanşarea crizei l-a transformat „într-un preşedinte pe timp de război”.

Trump a mai spus că va invoca şi o altă lege, care va permite autorităţilor să returneze migranţii care vor să traverseze ilegal frontiera sudică a Statelor Unite. Graniţa nu va fi închisă, a precizat preşedintele.

Liderul american a anunţat că o navă spital va fi trimisă la New York pentru a ajuta oamenii afectaţi de contagiune şi că o a doua navă spital va fi trimisă pe coasta de vest.

Trump a apărat exprimarea sa de „virus chinez”, în pofida îngrijorării în rândul unor americani că este o „insultă etnică”.

„Nu este rasistă, deloc.Vine din China”, a spus preşedintele despre boala a cărei origine este din oraşul Wuhan, China.

Trump a afirmat la Casa Albă că va semna miercuri Legea pentru Producţia de Apărare (Defense Production Act).

CBS News

@CBSNews

President Trump says he considers himself a „wartime president” during the coronavirus response https://www.cbsnews.com/live-updates/coronavirus-disease-covid-19-latest-news-2020-03-18/ 

Videoclip încorporat

Legea, care datează din perioada Războiului Coreean din anii ‘50, acordă preşedintelui autoritatea extinsă de a accelera şi extinde furnizarea de resurse din industria americană, pentru a susţine programele din domeniile militar, energetic, spaţial şi de securitate internă, potrivit Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

În prezent, în Statele Unite sunt peste 7.000 de persoane infectate cu coronavirus şi au avut loc peste 100 de decese.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker