Evenimente

Un orășel din Italia nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus zile la rând. Cum a oprit îmbolnăvirile

Italia se confruntă cu cea mai dificilă perioadă de la începerea epidemiei, dar un orășel aflat în centrul problemei nu a raportat cazuri noi. Situația actuală este rezultatul unui experiment, scrie Playtech.ro.

La momentul redactării acestui material, au fost înregistrați 35.713 bolnavi de coronavirus pe teritoriul Italiei. Numărul total de decese este 2978, cea mai mare valoare înregistrată în afara Chinei.
Pe parcursul zilei de astăzi însă, s-ar putea să depășească cea mai mare putere a Asiei.

În mod surprinzător însă, în nordul Italiei, de unde a pornit epidemia, în peninsulă există un orășel care nu a mai raportat niciun caz nou de Covid-19. Vo este situat în apropierea Veneției, iar locuitorii săi au făcut un experiment simplu.

Fiecare persoană din orășel a fost testată pentru coronavirus. Asta a însemnat 3.300 de oameni. Conform sursei Sky News, mecanismul a dat rezultate și, după testare, nu s-au mai înregistrat cazuri noi în regiune.

Orașul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei și este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecții cu coronavirus. Experimentul a implicat achiziția testelor. După testarea celor 3.300 de persoane, a fost impusă o carantină strică în cazul celor infectați și a contactelor acestora. În consecință, deja de vinerea trecută, nu s-au mai înregistrat cazuri noi. „Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini.

Inițiativa experimentului a venit din partea lui Andrea Crisanti, un expert de Imperial College of London. La final, a confirmat că testarea populației a făcut diferența. „În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și pe cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker