OrheiPolitic

Pentru o decizie ilegală a precedentului CR Orhei, din banii cetățenilor vor fi achitați peste 320 mii lei

 Peste 320 de mii de lei se vor achita din bugetul raionului Orhei pentru decizia ilegală de demitere a fostului vicepreședinte al raionului responsabil de domeniul social, Dorin Zghibarță.

După cum relatează radioorhei.info, consilierii raionali au votat în ședința recentă aprobarea sumelor necesare executării hotărârii de judecată în urma căreia Zghibarță va încasa peste 285 mii  lei pentru absența forțată de la locul de muncă, peste 35 mii lei pentru concediul nefolosit, 10 mii în calitate de prejudiciu moral, iar peste 6 mii lei vor fi achitaţi drept îndemnizație la expirarea mandatului.

Decizia de demitere a lui Dorin Zghibarță a fost aprobată în ședința din 6 martie 2018 cu voturile majorității consilierilor PD prezenți atunci la ședință. Demiterea s-a făcut în contextul tensiunilor între PL și PD de atunci, Dorin Zghibarță ocupând funcția de vicepreședinte în anul 2015 după formarea alianței raionale de guvernare între PD, PL și PPEM. Decizia a fost atacată în judecată, Judecătoria Orhei și Curtea de Apel Chișinău respingând acțiunea. Abia în noiembrie 2019 Curtea Supremă de Justiție a pronunțat o hotărâre prin care a declarat ilegală decizia de demitere a lui Dorin Zghibarță din funcția ocupată.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker