EvenimenteOrhei

Nerespectarea procedurilor legale de către autoritățile din Orhei pune în pericol cererile de ajutor financiar

Primirea banilor din fondul de rezervă al municipiului Orhei de către cetățenii care s-au adresat cu cereri de ajutor material este pusă în pericol de nerespectarea procedurilor de către autoritățile municipale.

Potrivit radioorhei.info, asupra acestei probleme a atras atenția consilierul municipal Sergiu Aga în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Orhei din 11 martie. Atenționarea s-a făcut în timpul dezbaterilor proiectului de decizie prin care mai multor orheieni trebuiau să le fie alocați bani în baza noului regulament privind utilizarea mijloacelor fondului de rezervă al municipiului Orhei. Proiectul de decizie privind alocarea sumei de 84,2 mii lei către 149 de orheieni nu a figurat inițial pe ordinea de zi a ședinței și a fost introdus suplimentar.

Consilierul Aga a întrebat cum poate fi votată decizia de alocare a banilor, din moment ce decizia privind aprobarea regulamentului, menționat mai sus, încă nu a intrat în vigoare, aceasta nefiind încă publicată în Registrul Actelor Locale. Întrebarea a stârnit reacții nervoase din partea președintei fracțiunii Partidului Șor, Tatiana Gorea, care face parte și din comisia care decide repartizarea banilor și a primarului Pavel Verejanu, potrvit cărora votul este unul legal. Totuși după precizările secretarei CM Orhei, Ala Buracovschi că decizia privind aprobarea regulamentului de utilizare a mijloacelor din fondul de rezervă a fost trimisă spre publicare abia în dimineața zilei ddin ajun, Tatiana Gorea a propus ca mijloacele bănești să fie alocate după data de 20 martie, decizia fiind votată unanim.

La momentul difuzării știrii, decizia privind aprobarea regulamentului, care a fost votată în ședința extraordinară a CM Orhei din 5 martie nu a fost publicată nici în Registrul Actelor Locale nici pe site-ul Primăriei Orhei, or actele oficiale se consideră intrate în vigoare din momentul publicării acestora.

De menționat în context că spre exemplu nepublicarea actelor oficiale în Registrul Actelor Locale a dus la recenta anulare a deciziilor de numire în funție a vicepreședinților Consiliului Raional Rezina, potrivit Cuvântul.md

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker