Investigații

Profit de sute de mii de lei din tăieri ilicite de pădure la Orhei. Șeful întreprinderii silvice, dat în căutare

Foto simbol. Sursa: descopera.ro

Mai mulți angajați ai Întreprinderii Silvice Orhei, inclusiv șeful acesteia, sunt bănuiți de tăierea ilicită a pădurii şi comercializarea ulterioară a lemnului, trazacții de pe urma cărora ar fi obținut profit de sute de mii de lei. Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat vineri, 28 iulie, percheziţii la domiciliile şi birourile mai multor angajați ai întreprinderii silvice. Directorul a fost anunțat în căutare, după ce a părăsit țara.

Potrivit CNA, citat de anticorupţie.md, angajaţii ocolurilor silvice din Orhei ar fi defrișat un număr mare de copaci fără a-i include în evidenţa oficială. Surplusul de masă lemnoasă ar fi fost comercializat, iar banii proveniţi din vânzarea lemnului erau împărţiţi în funcţie de statutul şi implicarea funcţionarului. Oamenii legii susțin că dețin imagini care demonstrează transmiterea şi primirea sistematică a unor sume de bani de către funcţionarii vizaţi, iar schema ar fi funcționat de mai mult timp.

Vineri, 28 iulie, procurorii au discins cu percheziții la domiciliul și biroul şefului ÎS Orhei, dar şi la conducătorii ocolurilor silvice din Selişte, Susleni şi Ivancea din Orhei. Trei persoane au fost escortate pentru audieri, iar şeful OS Selişte a fost reţinut pentru 72 de ore. Totodată, directorul înptreprinderii a fost anunțat în căutare. 

Pe faptele descrise au fost pornite mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Între timp, investigațiile continuă pentru a fi stabiliți toți suspecții.

 

Anticoruptie.md

28/07/2017

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker