Investigații

Profit de sute de mii de lei din tăieri ilicite de pădure la Orhei. Șeful întreprinderii silvice, dat în căutare

Foto simbol. Sursa: descopera.ro

Mai mulți angajați ai Întreprinderii Silvice Orhei, inclusiv șeful acesteia, sunt bănuiți de tăierea ilicită a pădurii şi comercializarea ulterioară a lemnului, trazacții de pe urma cărora ar fi obținut profit de sute de mii de lei. Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat vineri, 28 iulie, percheziţii la domiciliile şi birourile mai multor angajați ai întreprinderii silvice. Directorul a fost anunțat în căutare, după ce a părăsit țara.

Potrivit CNA, citat de anticorupţie.md, angajaţii ocolurilor silvice din Orhei ar fi defrișat un număr mare de copaci fără a-i include în evidenţa oficială. Surplusul de masă lemnoasă ar fi fost comercializat, iar banii proveniţi din vânzarea lemnului erau împărţiţi în funcţie de statutul şi implicarea funcţionarului. Oamenii legii susțin că dețin imagini care demonstrează transmiterea şi primirea sistematică a unor sume de bani de către funcţionarii vizaţi, iar schema ar fi funcționat de mai mult timp.

Vineri, 28 iulie, procurorii au discins cu percheziții la domiciliul și biroul şefului ÎS Orhei, dar şi la conducătorii ocolurilor silvice din Selişte, Susleni şi Ivancea din Orhei. Trei persoane au fost escortate pentru audieri, iar şeful OS Selişte a fost reţinut pentru 72 de ore. Totodată, directorul înptreprinderii a fost anunțat în căutare. 

Pe faptele descrise au fost pornite mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Între timp, investigațiile continuă pentru a fi stabiliți toți suspecții.

 

Anticoruptie.md

28/07/2017

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker