Social

Italia :Crematoriul funcționează 24 de ore din 24, iar rubrica de decese a ziarului local L’Eco di Bergamo a ajuns să se întindă pe 10 pagini

Situație dramatică în provincia Bergamo din Italia, acolo unde epidemia de coronavirus a lovit cel mai puternic. Crematoriul funcționează 24 de ore din 24, existând liste de așteptare pentru înmormântări şi incinerări. Au murit atât de mulţi oameni, încât rubrica de decese a ziarului local L’Eco di Bergamo a ajuns să se întindă pe 10 pagini.

Editorul-șef al publicației, Alberto Ceresoli, spune că Italia se află în mijlocul unei „tragedii colective”și că virusul „decimează” locul în care trăiește. Un timp, s-a întrebat dacă secțiunea de decese și comemorări nu ar trebui să fie pusă în paginile finale ale ziarului, pentru a reduce efectul emoțional asupra persoanelor care citesc. Însă a decis că oamenii trebuie să vadă ce se întâmplă. Așa că numele morților au apărut la mijlocul publicației.

„Aceștia sunt bătrânii noștri care mor. Este profund de nedrept”, spune Ceresoli potrivit observator.tv, care citează The Washington Post și presa italiană.

În Bergamo, sicriele au umplut morgile a două spitale și a unui cimitir, iar secțiunea zilnică de decese a ziarului a crescut de la două la zece pagini, fapt comparat de editorul-şef cu un veritabil „jurnal de front”.

Bolnavii sunt luaţi cu ambulanţele şi aduşi în grabă la spital. Rudelor le este complet interzis accesul la pacienţii infectați cu coronavirus, aceștia fiind complet izolaţi în saloanele din spital închise ermetic.

Înmormântările au loc în prezenţa unui singur preot şi a unui angajat al pompelor funebre, pentru că familia nu are voie să fie prezentă. „Este mai rău decât la război”, a declarat Marta Testa, o italiancă de 43 de ani al cărei tată a murit săptămâna trecută de Covid-19, la vârsta de 85 de ani. Tânăra nu-și va putea conduce tatăl pe ultimul drum, pentru că este în auto-izolare.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker