Uncategorized

Șefii de la SIS și CNA, decorați de Dodon cu gradul de general

Conducerea Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), decorați de Igor Dodon cu gradul de general-maior. Documentul privind conferirea gradelor militare a fost publicată de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi și confirmată pentru Deschide.MD de către purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Lupei.

Este vorba șeful CNA, Ruslan Flocea, directorul SIS, Alexandru Esaulenco și vicedirectorul SIS, Artur Gumeniuc.

Contactat de Deschide.MD, Artur Gumeniuc a declarat că nu a văzut niciun decret și nu cunoaște nimic. „La secretariat nu a venit nimic. Nu am văzut niciun decret”, a declarat Gumeniuc.

Amintim că zilele trecute Dodon i-a decorat pe șefii de la MAI, SPPS și PF tot cu gradul de general. Este vorba directorul Serviciului de Pază și Protecție de Stat, Iaroslav Martin (48 de ani), dar și adjunctul acestuia, fostul deputat socialist Petru Corduneanu (57 de ani), ambii colonei și cu școli „speciale” absolvite în Federația Rusă. De asemenea, Dodon ar fi acordat gradul de general actualului ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu (47 de ani), dar și șefului Poliției de Frontieră, Corneliu Groza (46 de ani). Decretele privind conferirea gradelor de general celor patru funcționari ar urma să fie publicată miercuri, pe 18 martie, în „Monitorul Oficial”. La fel, gradul de general de divizie a fost acordat ex-ministrului Apărării, fostului deputat PSRM și cumătrului lui Dodon, Victor Gaiciuc.

De precizat că Ruslan Flocea a deținut anterior funcția de secretar general al Președinției, iar Artur Gumeniuc a fost consilierul lui Igor Dodon pentru probeleme de securitate și secretarul CSS.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker