Util

Întreţinerea încălţămintei din piele întoarsă

Pielea întoarsă (rus. замша) este un material foar-te delicat şi greu de întreţinut. Petele unsuroase de provenienţă necunoscută de pe astfel de încălţăminte  sau geantă pot fi înlăturate uşor cu  pudră de talc. Presoară pudra peste pată şi las-o peste noapte, apoi curăţă cu peria specială.

Dacă vrei să cureţi la domiciliu pantofi sau genţi din piele întoarsă, ar trebui să ai la îndemână urmatoarele: gumă de şters de calitate (obişnuită, pentru creioane); perie specială pentru pielea întoarsă (are firele foarte tari); cârpă umedă; oţet de vin alb.

Pentru început, foloseşte guma pentru a şterge petele cu grijă, pentru a nu strica materialul. Perie pielea cu peria specială pe care o poţi achiziţiona din magazinele de încalţăminte sau de haine din piele. Toarnă puţin oţet pe cârpa umezită, freacă petele cu această cârpă, apoi lasă să se usuce. Ţine cont de faptul, că s-ar putea ca mirosul de oţet să persiste câteva zile după curăţare.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker