Evenimente

Virusul Covid-19 este foarte periculos pentru persoanele de vârsta a treia

Reputatul medic-infecţionist şi epidimiolog din Japonia Sato Achihipo, care în 2018 a elaborat  metodologia de măsuri de combatere a infecţiilor pentru oraşul Tokio a explicat pentru Agenţia de ştiri RIA NOVOSTI de ce transformarea  coronavirusului  Covid-19 într-o maladie sezonieră este un scenariu foarte periculos şi ce trebuie să  întreprindă în această ordine de idei familiile cu persoane în etate.

Potrivit medicului, este foarte important  de întreprins măsuri de stopare a răspândirii maladiei până când numărul celor infectaţi este mic.  În cazul unei creşteri masive a numărului bolnavilor situaţia poate ieşi de sub controlul medicilor. Aşa s-a întâmplat in America, Italia, Coreia de Sud. În opinia dumnealui prognoza că numărul persoanelor infectate va ajunge la 60-70 de procente din populaţie nu este reală, deoarece toate ţările s-ai implicat activ în combaterea virusului.

Sato Achihipo a remarcat că în cazul îmbolnăvirii cu virusul Covid-19 cel mai mare grad de mortalitate – 16-17% se înregistrează între persoanele de vârsta a trei, mai ales cele de peste 80 de ani. În Italia 98% dintre cei decedaţi din cauza virusului Covid-19 sunt persoane în vârstă de peste 60 de ani. Pentru  sănătatea persoanelor mai  tinere acest virus nu este atât de periculos, dar acestea, fiind contaminate, îl pot transmite membrii familiei de vârsta a treia. „Iată de ce cetăţenii  care au în familii persoane în vârstă ar trebui să evite întrunirile cu multă lume, mijloacele de transport publice, să se deplaseze cu automobilul propriu sau pe jos pentru a nu prinde acest virus. Persoanele mai tineri se pot infecta şi suporta uşor boala. Statistica demonstrează că  circa 80 la sută dintre persoanele tinere contaminate cu Covid-19  suportă boală ca pe o răceală obişnuită”, afirmă epidemiologul.

„Pentru nimicirea acestui virus este nevoie de vaccina respectivă şi medicamente efective, care cel mai probabil văr apărea deja în anul viitor”, a mai adăugat  Sato Achihipo.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker